Şeytan Tüyü || FBI/US Attorney #1 || Yorum


Herkese Merhaba!
Eğlenceli bir kitap yorumu ile karşınızdayım :)


Karakterlerimizi tanıyacak olursak; Cameron, Federal Savcı Yardımcısı, Jack Pallas ise FBI Ajanı'dır. Her şey Cameron'ın Pensiula'da tatile çıkması ile başlar. Kaldığı otel odasından gelen sesler ile uyanır ve aradan geçen bir kaç saatin ardından odadan gelen kadın seslerinin kesildiğini ve kadının ölü bulunduğunu öğrenir.

Ama katilin unuttuğu bir detay vardır. Cameron, katili odadan çıkmadan önce arkası dönük bir şekilde kapı deliğinden görmüştür. Cinayeti araştırmak için gelen polislerden biri de hiç sevmediği, hatta köşe bucak kaçtığı Jack Pallas'dır.

"Hadi Jack, onu görmek istiyorsan itiraf et gitsin."
"Tabii ki onu görmek istiyorum. Fotoğraflara bakabilmesi için."
Wilkins onun omzuna hafifçe vurdu.
"Sen aynı hikayeyi anlatmaya devam et, arkadaşım."
Jack ile Cameron'ın geçmişte bir bağlantıları vardır. Geçmişte ikisi de aynı olayı çözümlemek için bir araya gelmiş ama sonuç Jack'in sürülmesi ile kapanmıştır. Jack, onu görevinden alıp Nebraska'ya sürdüğü için ona öfkelidir. Ama Jack'in unuttuğu bir şey vardır; hiç bir şey göründüğü gibi değildir.

Yıllar sonra tekrar bir araya gelen ikili başta birbirlerinden uzak durmaya çalışsa da aralarındaki tutku gözle görülebilir biçimdedir. Ve kaçınılmaz olan gerçekleşir. Bir yandan katili ararken bir yandan tutkularının esiri olan ikiliyi yeni maceralar beklemektedir.

Kitap, kapağından dolayı erotik bir kitapmış gibi görünse de işin bu kısmı çok az yer alıyor. Olayların daha çok FBI kısmını görüyoruz. Tamam birlikte takılıyorlar ama daha çok katil üzerine düştükleri kısımlar kitapta daha fazla yer alıyor. Yani kapağına aldanıp erotik bir kitap diye düşünmeyiniz. :)

"Ona bakışını gördüm, Cam."
"Neymiş o 'bakış' dediğin?"
"Tom ve Jerry'de Tom günlerdir bir şey yememiştir ve Jerry'ye baktığında koca bir jambon görür ya? Öyle bir bakış işte."
Kitap her ne kadar "suçlu yakalama avı" izlenimi verse de komik yanları da bulunuyor. Silas'a gıcık oldum. Siz de okuyunca bana hak vereceksiniz. Collin ve Wilkins'i sevdim. Serinin diğer kitapları da onlar hakkında olacak sanırım. :)

Redaksiyon sıkıntılıydı biraz ama dili gayet akıcı, ee kitap da ciltli olunca tadından yenmiyor. :D Çerezlik bir kitaptı. Boş zamanlarınızda keyif alarak okuyacağınız bir kitap arıyorsanız, Şeytan Tüyü'ne şans verebilirsiniz. :)
Pinterest shareGoogle Plus share

5 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI